Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Knihoměsíc Projekty

Knihoměsíc – prosinec 2023

30. 6. 2024

 

Vážení čtenáři, po téměř půl roce vkládám Knihoměsíc za měsíc prosinec a opět vám v něm přináším souhrn všeho, co jsem v tomto měsíci přečetla a slyšela. Snažím se vám zprostředkovat všechny recenze, a to včetně těch, které vycházejí mimo stránky Iwíkovy knihovny. Ke všem recenzím vám vložím odkazy, abyste si mohli o mnou přečtených knihách zjistit více.


Přečtené knihy:

  1. Anna Bolavá – Vypravěč (Velmi zajímavá kniha z pera české autorky píšící pod pseudonymem Anna Bolavá. Titul má potenciál čtenáře upoutat hned od prvních stran, a to nejen napínavým příběhem, ale i zvoleným postupem vyprávění. V textu se prezentují hned tři typy vypravěče, což není v literatuře běžné. O to více je potom zprostředkovávaný příběh zajímavější a čtenář má najednou pocit, jako by byl součástí děje. Byl to pro mě perfektní zážitek. Od autorky je to druhý titul, který jsem četla, a musím říci, že se mi její čtivý styl velmi líbí a je mi blízký. Mohu vřele doporučit všem čtenářům, kteří mají rádi netradiční a napínavé příběhy, ale i příznivcům české literární scény a Anny Bolavé.)
  2. Marissa Meyerová – Iko (Iko je velmi zajímavě zpracovaný komiksový příběh. Nikdy jsem si nemyslela, že mě komiks dokáže takto strhnout. Světe, div se, stalo se a byla to vážně jízda. Příběh plný nečekaných útoků, ale i politických obratu,lásky, ale i nenávisti. To všechno bylo okořeněno pěkným grafickým zpracováním. A vše se dobře četlo. Byla to má první zkušenost s tímto literárním žánrem a zajisté nebyla poslední. Knihu bych doporučila milovníkům tvorby Marissy Meyerové a její série Měsíční kroniky, ale i příznivcům komiksové tvorby.)
  3. Blaž Vurnik, Zoran Smiljanič – Plečnik (Plečnik je nevšedním životopisem slovnského architekta. Jedná se o komiks, jenž vám umožní nahlédnout nejen do profesního, ale i do osobního života tohoto velikána, jehož dílo můžeme najít i v naší Praze. Celá kniha je zpracována velmi milým způsobem a musím říci, že bylo radostí texty číst a prohlížet si obrázky. Pro autory to jistě byla náročná práce, jež se ovšem vyplatila. Knihu bych doporučila všem milovníkům komiksů, ale i architektury. Nesmím pochopitelně zapomenout ani na žáky a studenty oboru grafický a průmyslový design či cestovní ruch. Těm by se titul mohl hodit jako studijní materiál pro dějiny výtvarné kultury.)

Četli jste, nebo jste slyšeli některý z titulů? Jaký je váš názor? Budu ráda za každý příspěvek a případná doporučení, co bych si mohla přečíst příště.

štítky
podobné články

Zanechat komentář