Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Knihoměsíc

Knihoměsíc – červen 2023

16. 7. 2023

Vážení čtenáři,

měsíc červen je za námi a já vám přináším souhrn všeho, co jsem v tomto měsíci přečetla a slyšela. Snažím se vám zprostředkovat všechny recenze, a to včetně těch, které vycházejí mimo stránky Iwíkovy knihovny. Ke všem recenzím vám vložím odkazy, abyste si mohli o mnou přečtených knihách zjistit více.


Přečtené knihy:

  1. Kolektiv autorů – Šumavští rodáci vzpomínají: Příběhy z bouřlivých válečných i poválečných let (Tato kniha je zajímavým obrazem života v drsném období československých dějin. Šumava je charakteristická svou krásnou a čistou přírodou. Mnozí z nás si ale nedokáží představit, že se tu kdysi nacházely četné osady a vísky, v nichž žili lidé, kteří to tu milovali. Kniha vypráví o životech generací obyvatel, již byli nuceni opustit místo svého někdy i více než staletého působiště. Jejich osudy zachycují na stránkách svazku jejich potomci, kteří byli nuceni po druhé světové válce odejít, ale i přesto se do míst svého dětství rádi vracejí. Ona místa však za ta léta většinou úplně ztratila svou původní tvář. Stavby jsou opuštěné, chátrají a mnohé z nich už dokonce ani nestojí, což dokazuje bohatý obrazový materiál. Titul mohu vřele doporučit všem milovníkům historie a vzpomínání.)

 

Poslechnuté audioknihy:

  1. Lucy Fowley – Zoznam hostí (Tato audiokniha, kterou jsem poslouchala v rámci klubu Audiolibrix Audino a Společenstvo audiomolů, se mi moc líbila. Překvapil mě nejen napínavý a zamotaný příběh vyprávěný z úhlu pohledu všech aktérů, ale i interpretace, jíž pro nás zprostředkovalo hned několik interpretů. Mohu ji vřele doporučit všem milovníkům detektivních příběhů.)



Četli jste, nebo jste slyšeli některý z titulů? Jaký je váš názor? Budu ráda za každý příspěvek a případná doporučení, co bych si mohla přečíst příště.

štítky
podobné články

Zanechat komentář