Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Knihoměsíc Projekty

Knihoměsíc – duben 2023 (doplnění)

31. 8. 2023

Vážení čtenáři,

měsíc duben je za námi a já vám přináším souhrn všeho, co jsem v tomto měsíci přečetla a slyšela. Snažím se vám zprostředkovat všechny recenze, a to včetně těch, které vycházejí mimo stránky Iwíkovy knihovny. Ke všem recenzím vám vložím odkazy, abyste si mohli o mnou přečtených knihách zjistit více.


Přečtené knihy:

  1. Robert Cichowlas, Łukasz Radecki – Městečko (Městečko od autorů  Roberta Cichowlase a Łukasze Radeckiho vydané v nakladatelství GOLDEN DOG je napínavou hororovou jízdou. S hlavními hrdiny se dostanete do míst, kde byste se sami nikdy octnout nechtěli, a zažijete věci, které si ani nebudete chtít představit. Dílo je výjimečné pro zajímavou zápletku, jež pracuje s tematikou náboženství, tradic, ale i mytologií. Je zpracováno poutavě. Troufnu si tvrdit, že ve chvíli, kdy jsem se začetla, nemohla jsem skončit. Byla to vážně jízda, již mohu vřele doporučit všem milovníkům hororového žánru.)
  2. J. K. Rowlingová – Vánoční prasátko (Pohádkový příběh Vánoční prasátko z pera legendární J. K. Rowlingové vydaný v nakladatelství Albatros je velmi milým pohlazením po duši. Abych pravdu řekla, ke konci jsem i slzu uronila. Jazykem je kniha uzpůsobena dětskému čtenáři. Nechybí v ní ale potřebné ponaučení a dobrodružství, které upoutá jak dětského, tak i dospělého čtenáře. Ač se počítám už dlouho do druhé skupiny, tak mě ta kniha nadchla nejen příběhem,  ale i kouzelnými ilustracemi. Až bude letos Ježíšek vybírat dárky pod stromeček, tak už ví, co donese dětem. Knihu mohu vřele doporučit dětským čtenářům od 7 let, avšak i dospělým snílkům.)
  3. J. K. Rowlingová – Harry Potter a Kámen mudrců (Knihy ze série o kouzelnickém učni Harrym Potterovi a jeho přátelích šly v dětství mimo mě. Nicméně v předchozích letech jsme začali s přítelem knihy systematicky do naší knihovny dokupovat a v tuto chvíli  mohu slavit další dočtený titul z pera J. K. Rowlingové. Harry Potter a Kámen mudrců je velmi čtivým fantasy románem, kdy se téměř na každé stránce něco děje. Není tedy divu, že si první díl série našel tolik obdivovatelů v řadách dětských, dospívajících a následně i dospělých čtenářů. Existuje celá řada vydání, některá z nich jsou krásně ilustrovaná. Četba knihy mě nadchla a troufnu si tvrdit, že v brzké době se pustím do dalšího dílu. Knihu vřele doporučím všem, kteří se rádi odpoutají od reálného světa, mají rádi čáry a kouzla a poetiku J. K.  Rowlingové.)

Poslechnuté audioknihy:

    1. Nita Prose – Pokojská (Audiokniha mě zaujala svým příběhem, ale i podáním interpretky. Co se ale týká hlavní hrdinky, zpočátku mi neseděla, přišla mi hodně zvláštní, což se odrazilo zhruba i v prvních 30 minutách poslechu. Chvíli jsem dokonce uvažovala o tom, že titul odložím. Nakonec jsem ale jak hrdince, tak i způsobu interpretace přišla na chuť a audiokniha jako celek se mi moc líbila. Pozitivně hodnotím i hudební doprovod.)


Četli jste, nebo jste slyšeli některý z titulů? Jaký je váš názor? Budu ráda za každý příspěvek a případná doporučení, co bych si mohla přečíst příště.

štítky
podobné články

Zanechat komentář