Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Chrudimka

Enid Blytonová – SPRÁVNÁ PĚTKA na útěku

4. 10. 2023

Správná pětka na útěku - náhled

Úryvek recenze

Vážení milovníci dobrodružství, opět se nám blíží dny s dlouhými večery. Pokud přemýšlíte, jak tento čas zpříjemnit svým potomkům i sobě, máme pro vás zaručený recept. Jaký? Audioknihu plnou napětí. V recenzi vám představím titul, jenž se pro tyto chvíle zaručeně hodí. Jelikož jsem v audio zpracování  slyšela první i druhý díl série o Správné pětce, oba se mi moc líbily, a proto, hned jak jsem se dozvěděla o vydání třetího pokračování, nemohla jsem odolat a musela jsem si jej poslechnout. Jaké dojmy ve mně titul vyvolal? To se dozvíte v následujících řádcích.

Naši čtyři velmi dobře známí dětští hrdinové (Dick, Julian, Anna a George) a Georgiin pes Tim mají před sebou opět napínavé chvíle. Tři sourozenci se vydávají na prázdniny k George do Kirrinské chalupy, pochopitelně se těší, až si užijí dobrodružství na Kirrinském ostrově, avšak po příjezdu je čeká nemilé překvapení. Jak se děti na návštěvu Kirrinu těšily, tak to vypadá, že to taková pohoda nebude. Proč? Co se stane a jak si se situací protagonisté poradí? Jste-li zvědaví a rádi byste získali odpovědi na své otázky, nebo byste naopak chtěli s nostalgií zavzpomínat na své dětství, určitě si nenechte tento audioknižní titul ujít. Enid Blytonová i tentokrát dokázala propojit sociální tematiku s dobrodružství, ale také s tématem výchovy. Pro její díla je charakteristické, že nemají jen zábavnou funkci, ale i tu výchovnou a vzdělávací. Vyprávění je tak poutavé a napínavé, že se nebudete ani chvilku nudit. Vypravěčka, jíž je i tentokrát Michaela Maurerová, se postarala o dokonalé procítění, jež vás vtáhne do víru dění, bonusem je i to, že je neustále aktivována vaše fantazie, a to prostřednictvím neočekávaných zvratů.

Kompletní recenze na stránkách Chrudimka.cz

štítky
podobné články

Zanechat komentář