Iwik
severní Čechy

Jmenuji se Ivana. Mým největším koníčkem je četba. O své čtenářské zážitky se s vámi ráda dělím na těchto stránkách. Najdete zde recenze zajímavých knih a audioknih, rozhovory s jejich autory a spoustu dalších zajímavostí ze světa literatury. Moje články však najdete i na portálu Chrudimka.cz. Spolupracuji s předními českými nakladatelstvími a vydavatelstvími, což mi umožňuje vám představit mnoho zajímavých knižních novinek.

Jsem redaktorka portálu
Archiv blogu
Sociální sítě Iwíkovy knihovny
Reklamní miniokénko


Jednoduchý přivýdělek
Reklama zdarma, zvýšení návštěvnosti

Sledovanost

TOPlist
Knihoměsíc

Knihoměsíc – červenec 2024

29. 9. 2024

Vážení čtenáři, přináším vám souhrn všeho, co jsem přečetla a slyšela v měsíci červenci. Snažím se vám zprostředkovat všechny recenze, a to včetně těch, které vycházejí mimo stránky Iwíkovy knihovny. Ke všem recenzím vám vložím odkazy, abyste si mohli o mnou přečtených knihách zjistit více.


Přečtené knihy:

  1. František Kotleta – Válkotvůrci (Válkotvůrci jsou první knihou, s níž jsem se dostala od tohoto autora do styku. Je složena z několika povídek, jež jsou sci-fi a místy mají nádech jiných žánrů. Některé povídky si mě získaly pro svůj humorný náboj. Veškeré texty se dobře četly. Nadchla mě autorova obratnost práce s jazykem a celkově schopnost odvyprávět příběh čtivým způsobem. Ač jsem se s autorem setkala poprvé, již teď mohu říci, že to zajisté nebylo naposledy. Těším se na další setkání s jeho příběhy. Mohu vřele doporučit všem milovníkům sci-fi příběhů, příznivcům Františka Kotlety, ale i těm, kteří od autora nic nečetli a rádi by ochutnali. Jedná se o ochutnávku, která vás přesvědčí a přitáhne vaši pozornost, navíc se jedná o poměrně krátké texty, což je přidanou hodnotou.)

Poslechnuté audioknihy:

  1. Shelley Readová – Buď jako řeka (Tato audiokniha mě zpočátku příliš neoslovila, ale řekla jsem si, že dám příběhu šanci. Nakonec musím říci, že jsem ráda, protože se mi příběh moc líbil. Myslím si, že hlavním důvodem je i to, že se postupně s vyspíváním hlavní hrdinky proměnil i způsob interpretace. Vyprávění tak působilo přirozeně. Hudební doprovod skvěle podbarvoval atmosféru příběhu o lásce, která skončila mnohem dříve, než mohla zamilovaná dvojice sklidit její plody.)

Četli jste, nebo jste slyšeli některý z titulů? Jaký je váš názor? Budu ráda za každý příspěvek a případná doporučení, co bych si mohla přečíst příště.

P.S. Již teď vím, že za měsíc srpen jsem nepřečetla z důvodu příprav na státní závěrečné zkoušky ani jednu knihu, proto jsem se rozhodla tento článek posunout do měsíce září. Od této chvíle se již můžete těšit na minirecenze pravidelně každý měsíc.

štítky
podobné články

Zanechat komentář